تشخیص محل جریان کشی برد های الکترونیک و از جمله بردهای کارتخوان با روشهای مختلفی انجام میشود.در دوره تحلیل مدار کارتخوان امیدتک پس از شناسایی بلوکها نمونه هایی از این روشها ارایه شده

در ابتدا اگر مقاله جریان کشی مدار کارتخوان و تست را مطالعه نکرده اید با فشارهمین عنوان از لینک مربوطه وارد شده  وآنرا   مطالعه کنید .
روش تشخیص اتصالی بادود رزین یکی از روشهای پیدا کردن قطعات معیوب هست  و سایر روشها درآینده  تشریح می شود.
اسموکر رزین موجب تسریع  تشخیص اتصالی در برد میشودکه می توان قطعات  گرم  شده  را پیدا  و نسبت به  تعویض آنها اقدام کرد.
در حالت سلامت خازن، خازنها هیچ افت ولتاژی بر تغذیه مدار اعمال نمی کنند. اما با نشتی داخلی آنها، یک اتصال بین قطب های تغذیه به وجود می آید که سبب مصرف جریان می شوند. مقدار هدر رفت انرژی به مقدار نشتی خازن مربوط است. و در اکثر مواقع این هدر رفت انرژی سبب خاموش شدن پاور مدار خواهد شد.
در هنگام  اتصال کوتاه  درون برد  یک یا چند قطعه داغ می شود که  با کمک روش تشخیص اتصالی بادود رزین می توان قطعات  گرم  شده را پیدا  و نسبت به  تعویض آنها اقدام کرد.
لوازم مورد نیازاین تست   در لیست زیر ارایه شده  که با فشار روی هر عنوان می توانید از صفحه محصول بازدید و نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
روش تست و عیب یابی
در ابتدا برد را به منبع تغذیه وصل کنید و آن را روشن کنید.در صورتیکه  جریان روی آمپرسنج بیشتر از حد نرمال باشد نشان می دهد که یکی از مسیر های  تغذیه روی برد ممکن است اتصال کوتاه شده باشد.
در تست بازر اگر مقدار اندازه گیری شده خازن ها  برابر با صفر باشد  غیر طبیعی است وباید قطعه اتصال شده  را پیدا کنیم.
از آنجایی که قطعات زیادی روی  مدار وجود دارد، می توانیم با استفاده از روش تشخیص رزین (Rosin)، قطعه معیوب را پیدا کنیم. مقداری رزین را با نوک هویه ذوب کنید تا دود رزین روی قطعات مرتبط بنشیند.روش ساده  تر استفاده  از قلم حرارتی رزین است.(مطابق ویدیوی زیر)
سپس، سیم های مولتی متر را به منبع تغذیه DC متصل کنید، ولتاژ منبع تغذیه DC را روی 3 ولت تنظیم کنید، سیم مشکی را به زمین (GND) وصل کنید و سیم قرمز را به ورودی تغذیه برد  وصل کنید. رزین روی خازن معیوب بلافاصله ذوب می شود. بدین ترتیب  مشخص می شود خازن آسیب دیده و اتصال کوتاه شده است. از آنجا که برخی خازنها به عنوان خازن فیلتر است، می توانیم با جدا کردن آن از برد، مشکل را حل کنیم.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *